Furuviksringen 4, Halmstad

}

Mån-Fre, 7.30 – 16.30

Halmstad kylteknik

Komfortkyla, Kontorskyla & Luftkonditionering

Halmstad kylteknik täcker era kylbehov

Hos oss kan du känna dig sval och cool – Vi täcker ditt kylbehov och ser över både värme och kyla så att ni har rätt inomhusklimat oavsett fastighet eller verksamhet. Bergvärme är en av flera smarta lösningar av komfortkyla. Den ger värme på vintern och återfår värme samt kyler under sommaren något som är otroligt klimat och energismart. Det är så vi rullar! Allt för att spara på miljön och din plånbok.

Vi anser att vi har ett helhetsansvar där vi ser till att ni får en hållbar lösning inom komfortkyla där vi även har räknat in på långsiktiga driftkostnader.

Att hålla behaglig temperatur året runt är nödvändigt för arbetsplatsens produktivitet och lönsamhet. Särskilt viktigt är komfortkyla på sjukhus, äldreboenden och andra liknande platser där temperatur har stor påverkan.

Vad är komfortkyla?

När man pratar om komfortkyla så menas det hur en lokal kyls ner och att den håller en bekväm inomhustemperatur för människans komfort. Denna kylning kan göras både passivt och aktivt. Passiv kylning är att man förhindrar värme att komma in, en aktiv kylning är att det förses med kyla genom tex bergvärme eller värmepumpar.

Komfortkyla påveras av flera olika faktorer:

 • Luftens rörelse
 • Luftens temperatur
 • Fuktigheten i luften
 • Klädernas isolering
 • Personens rörelse och aktivitet

Passiv kyla

Passiv kyla kan göras på flera olika sätt. Det vanligaste sättet, som många gör (speciellt på sommaren) är att man använder markiser för att förhindra uppvärmning inomhus. Andra typer av solavskärmningar kan vara takutsprång, isolering i tak och väggar samt solskyddsfilm på fönstret.

Aktiv kyla

Aktiv kyla kan utföras antingen via frikyla som innebär att man tar vara på kalla vätskor eller gaser naturligt, eller genom olika typer av kompressordrivna kylapparater. Att nyttja kylig nattluft eller kallt grundvatten kan vara ett exempel på frikyla. Uppvärmning och kylning av en byggnad eller lokal fungerar med produkter så som värmepumpar.

Vi backar aldrig.
Inga kyluppdrag är för stora

Vi levererar kompletta lösningar för komfortkyla, luftkonditionering och AC för både företag och privathushåll. Ett behagligt inomhusklimat är lika viktigt på arbetsplatsen som i hemmet. Hör av dig så hittar vi bästa lösningen för era behov!

Komfortkyla handlar om rätt temperatur

Vi ställer stora krav i dagens samhälle när det kommer till värme och kyla. Det finns ett stort behov av rätt inomhustemperatur i publika utrymmen, så som kontor eller annan verksamhet där personal rör sig.

För att minska behovet av komfortkyla har t.ex. storlek och placering av fönster samt möjlighet till solavskärmning stor betydelse. Även användning av effektiv belysning och utrustning minskar också behovet och även detta kan svalka luften.

Här skiljer man på olika temperaturnivåer och här kan vi arbeta med alla intervaller på kylnivå för att komfortkyla ska vara så optimal som möjligt. Kompletterande anläggningar till fjärrkyla och det kan vara till effekttoppar eller tillfälliga stopp för ombyggnationer eller liknande.

Vanligtvis används även värmepumpar som ett alternativ för luftkonditionering för att uppnå ett komfortabelt inomhusklimat. För att få ett heltäckande komfortsystem görs en enklare komplettering till din värmepump som gör luften inomhus behaglig året runt. Låt dig svalkas på sommaren och värmas på vintern.

Komfortkyla från Varberg och Falkenberg till Ängelholm och Helsingborg – vi är där för dig

Halmstad Kylteknik har varit med i leken i mer än 50 år. Vi har funnits där för företagare och privatpersoner i Halmstad och Halland genom åren sedan 1971. Det är något vi är otroligt stolta över!

Idag är vi över 35 kunniga medarbetare som erbjuder den bästa lösningen och service när du vill se över lösningar inom komfortkyla, värmepumpar eller frikyla. Vill du ha mer information hur vi kan hjälpa just dig?

Varje projekt, stort som smått så har vi erfarenheten för att hitta rätt lösning till er. Vår kvalitetssäkrade leverans har flertalet verktyg som stödjer framtagandet av handlingar och entreprenadform för att garantera slutresultatet. Ta kontakt med Halmstad Kylteknik så hjälper vi dig! Vi utgår från Halmstad, men finns där för dig i Varberg och Falkenberg, till Ängelholm och Helsingborg i söder, ända in till Värnamo i Småland.

Företag som anlitat Halmstad Kylteknik för komfortkyla

Behöver du expertishjälp?

 

Våra 30+ medarbetare står redo att hjälpa dig oavsett vilka kyliga problem du eller ditt företag står inför.

Ring oss måndag - fredag på 035 - 16 15 80 eller fyll i formuläret nedan så ringer vi upp så snart vi kan!

  Vill du bli en av oss?

  Vill du bli en av oss? Vi letar hela tiden efter duktiga medarbetare!
  Hör av dig till oss med ditt CV.

  Kontakta oss

  Aktiebolaget Halmstad Kylteknik
  Furuviksringen 4
  302 44 Halmstad
  Vägbeskrivning

  Ring till oss
  035-16 15 80

  Halmstad Kylteknik

  Halmstad Kylteknik

  Vi har vår bas i Halmstad och vi arbeter med kunder över hela Halland och andra län.