Furuviksringen 4, Halmstad

}

Mån-Fre, 7.30 – 16.30

Halmstad kylteknik

Värmepumpar till företag och villor

Låt oss sköta installation av värmepump

Vi installerar värmepumpar med bästa möjliga förutsättningar för dig. Vi arbetar endast med välkända varumärken av hög kvalitet och bra garantier. Vi erbjuder luft/luft, luft/vatten värmepumpar samt bergvärme. Med vår välutbildade personal garanterar vi snabb leverans, montering och service. Med över 50 års branscherfarenhet kan du också vara säker på att vi finns där imorgon! 

Kontakta oss redan idag om du har frågor om våra produkter eller tjänster.

Värmepump till företaget? Vi hjälper dig!

Halmstad kylteknik finns där både för privatpersoner och företag. Vi hjälper dig med att hitta rätt värmepump utifrån dina behov och erbjuder en komplett installation av luft/luft, luft/vatten värmepumpar samt bergvärmepump.

Värmepumpslösningar handlar i grunden om att flytta energi. Många av våra kunder har både värme- och kylbehov. Till exempel vill du hålla dig sval på kontoret men behöver värme eller varmvatten i produktionen. Vi hjälper dig att anpassa lösningen efter dina förutsättningar.

Vår huvudleverantör av värmepumpar är Daikin. Deras moderna och energieffektiva produkter håller hög kvalité där vi också erbjuder bra garantier för att du ska känna dig trygg med oss som installatör av värmepump

Värmepump för perfekt inomhusklimat i flera rum

Vi får ofta frågor om hur man bäst går till väga för att kunna kontrollera värme och kyla i flera rum samtidigt. Det många inte vet är att man med en vanlig luft-luftvärmepump kan uppnå precis just detta med en och samma utedel. Här intill kan du se ett videoklipp där vår VD Henrik berättar mer om just detta och visar exempel på hur det kan se ut.

Första klassens support.
Sedan 1971.

Vi finns inte bara där när du behöver installera nytt. Vi finns där på varma dagar när kylan sviker och kalla dagar när värmepannan helt ger upp. Med våra serviceavtal kan du som kund känna dig trygg och säker på att du har någon att vända dig till även när problem uppstår.

Olika typer av värmepumpar – Se vilken som passar dig bäst

Vi hjälper dig att välja rätt värmepump utifrån vad som passar bäst för just ditt hus. Du kan lita på att Halmstad kylteknik ger dig den bästa rådgivningen för ett mer behagligt inomhusklimat. 

Oftast handlar ett val av värmepump om ifall ditt hem har ett uppvärmningssystem som är vattenburet eller inte. Oavsett vilket val av värmepump som passar ditt hus så kan du räkna med ett behagligt inomhusklimat året om och billigare uppvärmningskostnader många år framåt tack vare effektiv energibesparing. Denna lönsamma investering kortar också ner återbetalningstiden.

Vi är återförsäljare av värmepumpar från Daikin som erbjuder lösningar för både företag, fastighetsägare och villaägare. Hör av dig till oss så hjälper vi dig att ta fram den bästa lösningen för just dina behov.

Luft-vattenvärmepump

En luft-vattenvärmepump överför energi från uteluften till bostadens vattenvärmesystem och värmer tappvattnet. Beroende på hur du värmer ditt hem idag kan luft-vattenvärmepumpar minska dina uppvärmningskostnader med så mycket som 60-70%. Hur konstigt det än kan låta, fungerar en luft-vattenvärmepump alldeles utmärkt utomhus i minusgrader. En installation av luft-vattenvärmepump kräver inte heller några stora ingrepp, vilket ger en lägre investeringskostnad jämför med de flesta andra värmepumpar som producerar vattenförande värme och varmvatten. Luft-vattenvärmepumpar är ekonomiska och passar utmärkt för dig, med mindre hus eller låg förbrukning.

Fördelar med luft-vattenvärmepumpar

Olika energikällor gör olika påfrestningar på vår miljö. Väljer du en luft-vattenvärmepump gör du ett enormt bidrag till miljön då 60-70% av energin kommer direkt från solen, så det är ingen miljöpåverkan alls. Energin i form av elektrisk energi som krävs för att driva en värmepump är bara en bråkdel av den energi värmepumpen avger.

 • Nästan lika effektivt som bergvärme, men du behöver inte borra hål
 • Spara upp till 60-70% på värme- och varmvattenförbrukning
 • Kort återbetalningstid på 5-7 år
Är luft-vattenvärmepump ett alternativ för mig?

Har du ett värmesystem eller golvvärme som är vattenburet? Konsumerar du mer än 20 000 kWh elektricitet, 4.5 ton träpellet eller 14 m3 björkved? Om svaret var ja på dessa två frågor kan det vara en bra idé att överväga en luft-vattenvärmepump istället. Det är ett bra val för dig som söker en innovativ helhetslösning med låg energiförbrukning, som försörjer hemmet med ett perfekt inomhusklimat.

Luft-luftvärmepump

Luftvärmepumpar tar energi från utomhusluften som den sen använder för att värma eller kyla inomhusluften. Det spelar alltså ingen roll om klimatet utomhus är kallt eller varmt. Denna typen av värmepump lämpar sig väl som ett komplement till ett befintligt fungerande värmesystem, men kan däremot på egen hand sköta uppvärmning av mindre hus och stugor.

Fördelar med luft-luftvärmepumpar

Vid installation av en luftvärmepump behöver man varken borra i marken eller ha en stor tomt för att ta del av fördelarna. Installationen är relativt enkel och ett bra komplement för direktverkande el.

Är luft-luftvärmepump ett bra alternativ för mig?

Det beror på, vill du ersätta ditt befintliga värmesystem passar det bra om du bor i ett mindre hus eller fritidshus. Det optimala är om du har öppen planlösning då värme och kyla transporteras och fördelas effektivt då. Luft-luftvärmepump passar också utmärkt om du vill komplettera ditt befintliga system. Oavsett vad så kommer du att sänka din energiförbrukning.

Företag som anlitat Halmstad Kylteknik för installation och service av värmepump

50+ år i branschen

4000+ servicejobb per år

300+ offertjobb per år

100% fokus på kundservice

Bergvärmepump

Genom att installera en bergvärmepump använder man solenergi som har lagrats i berggrunden. Man borrar ett hål i berget och en vätskefylld värme upptagare placeras i hålet. Denna vätska värms upp av den lagrade värmen från solen och pumpas sedan in bergvärmepumpen. När värmen har utvunnits återförs vätskan till borrhålet för att åter värmas upp igen.

Fördelar med Bergvärme

Det finns flera fördelar med att installera en bergvärmepump. En installation av bergvärme är markant dyrare än andra typer av luftvärmepumpar, men kan ge dig en energibesparing upp till 75%. Bergvärmepumpar har också en väldigt lång livslängd. Normalt sett brukar man räkna med en livslängd på 15-20 år och borrhålet på ca 50 år. Du får också ett ROT-avdrag på 30% av arbetskostnaden. En stor fördel är att bergvärme kräver inget underhåll för att fungera och dessutom höjer husets värde.

Är bergvärmepump ett alternativ för mig?

Nästan alla villaägare kan ha bergvärme. Avståndet mellan två borrhål måste vara 20 meter men annars krävs det ingen stor tomtyta för att installera bergvärme. Dock rekommenderas bergvärme främst till hushåll som har hög energiförbrukning.

Halmstad Kylteknik – Experter på värmepumpar

Vi hjälper kunder från Varberg och Falkenberg till Ängelholm och Helsingborg.

Oavsett vilken typ av värmepump som passar just ditt hus kan du räkna med att dagens modeller täcker stora delar av husets energibehov. Därmed kommer man undan med stora besparingar på sikt.

Är du osäker på typ eller modell, är du välkommen att komma in eller kontakta oss på Halmstad kylteknik. Vi har lång erfarenhet och bred kunskap av att bistå med produkter samt installationer för service och underhåll. Våra kunniga certifierade installatörer kan snabbt och enkelt installera din nya värmepump mellan Kungsbacka, Varberg, Falkenberg och Halmstad, men även i Laholm, Båstad, Ängelholm och Helsingborg. Hos oss får du en trygg service såväl som vi alltid ser till att våra kunder är nöjda. Kom till oss för hjälp med värmepumpar i Halland och Skåne!

Behöver du expertishjälp?

 

Våra 30+ medarbetare står redo att hjälpa dig oavsett vilka kyliga problem du eller ditt företag står inför.

Ring oss måndag - fredag på 035 - 16 15 80 eller fyll i formuläret nedan så ringer vi upp så snart vi kan!

  Vill du bli en av oss?

  Vill du bli en av oss? Vi letar hela tiden efter duktiga medarbetare!
  Hör av dig till oss med ditt CV.

  Kontakta oss

  Aktiebolaget Halmstad Kylteknik
  Furuviksringen 4
  302 44 Halmstad
  Vägbeskrivning

  Ring till oss
  035-16 15 80

  Halmstad Kylteknik

  Halmstad Kylteknik

  Vi har vår bas i Halmstad och vi arbeter med kunder över hela Halland och andra län.